speellijst |
 
FR | EN
Aa - Aa - Aa - print
STAN najaar 2015

après la répétition

op 29 augustus 2015
op het Festival Les Rencontres Inattendues in Doornik


Op uitnodiging van de Franse filosoof Bernard Stiegler is Frank Vercruyssen eind augustus te gast op het Festival Les Rencontres Inattendues. Aanleiding is STANs manier van werken, waarbij 'improvisatie zonder improvisatie' centraal staat. De voorstelling wordt niet in haar originele vorm opgevoerd, maar doet dienst als case in een artistiek-filosofische reflectie over improvisatie.


The Marx Sisters

- officiële selectie Theaterfestival 2015 -

op 3
en 10 september 2015
op het Vlaams en Nederlands Theaterfestival
van 16 t/m 18 november 2015 in Berlijn

The Marx Sisters, een coproductie van STAN en de KOE, naar een speeltekst van Willem de Wolf, werd geselecteerd voor het Theaterfestival 2015 en staat in september ook op het Nederlandse Theaterfestival. In november reist de voorstelling naar Berlijn waar ze te zien zal zijn op het festival Marx’ Gespenster.
Nederlandstalige voorstelling (met Duitse boventitels in Berlijn)

La Cerisaie

- première -

op 17 en 18 september 2015 op het World Theatre Festival in Zagreb (Kroatië)
van 24 september t/m 19 december 2015
op tournee in Frankrijk

Met La Cerisaie, de Franstalige versie van Anton Tsjechovs De Kersentuin, toert STAN dit najaar door Frankrijk. De Kersentuin, ongrijpbaar als het leven zelf, daagt ons uit na te denken over het nut van het nutteloze, over pragmatisch denken, over blinde levenslust, over eindigheid en hoop.
Franstalige voorstelling (met Kroatische boventitels in Zagreb)

Onomatopée

van 6 oktober t/m 3 december 2015
op tournee in Frankrijk

Dit najaar toeren Damiaan De Schrijver (STAN), Gillis Biesheuvel (Dood Paard), Matthias de Koning (Maatschappij Discordia), Peter Van den Eede en Willem de Wolf (de KOE) met hun polycoproductie uitgebreid door Frankrijk. Een gedramatiseerde poëzieavond in vijf bedrijven. Een dadaïstisch geïnspireerde voorstelling doorspekt met situatiehumor, non-dialogen, poëzie en klanknabootsingen. Een pleidooi voor de onlogica.
Franstalige voorstelling

The Cherry Orchard

- première -

van 7 t/m 10 oktober 2015
Dublin Theatre Festival, Ierland


De Engelstalige versie van De Kersentuin wordt in oktober voor het eerst gepresenteerd op het Dublin Theatre Festival in Ierland. De tournee staat gepland voor het voorjaar van 2016.
Engelstalige voorstelling

Trahisons

op 18 oktober 2015
in Thessaloniki (Griekenland)


Trahisons vertelt het verhaal van een klassieke driehoeksverhouding, waarin een vrouw haar echtgenoot zeven jaar lang bedriegt met zijn beste vriend. Theaterauteur, scenarist en Nobelprijswinnaar Harold Pinter schreef dit stuk in 1978. Als met een scalpel legt hij de trots en de verlangens, de leugens en de zwakheden van zijn personages bloot.
Franstalige voorstelling (met Griekse boventitels)
© 2001-2015 tg STAN / alle rechten voorbehouden |
- Aa - Aa - Aa - print | top