speellijst |
 
FR | EN
Aa - Aa - Aa - print
STAN seizoen 1516

après la répétition

in augustus 2015
op het Festival Les Rencontres Inattendues in Doornik


Op uitnodiging van de Franse filosoof Bernard Stiegler is Frank Vercruyssen eind augustus te gast op het Festival Les Rencontres Inattendues. Aanleiding is STANs manier van werken, waarbij 'improvisatie zonder improvisatie' centraal staat. De voorstelling wordt niet in haar originele vorm opgevoerd, maar doet dienst als case in een artistiek-filosofische reflectie over improvisatie.


The Marx Sisters

in september 2015 op het Vlaams en Nederlands Theaterfestival
in november 2015 in Berlijn

The Marx Sisters, een coproductie van STAN en de KOE, naar een speeltekst van Willem de Wolf, toerde vorig najaar langs Vlaamse en Nederlandse theaters en staat dit seizoen zowel op het Vlaamse als op het Nederlandse Theaterfestival. In november reist de voorstelling ook nog naar Berlijn waar ze te zien zal zijn op het festival Marx’ Gespenster.
Nederlandstalige voorstelling

La Cerisaie

- première -

in september, oktober, november en december 2015
op tournee in Frankrijk

Met La Cerisaie, de Franstalige versie van Anton Tsjechovs De Kersentuin, toert STAN dit najaar door Frankrijk. De Kersentuin, ongrijpbaar als het leven zelf, daagt ons uit na te denken over het nut van het nutteloze, over pragmatisch denken, over blinde levenslust, over eindigheid en hoop.
Franstalige voorstelling

The Cherry Orchard

- première -

in oktober 2015 en mei en juni 2016
in Ierland, Lissabon en Madrid


De Engelstalige versie van De Kersentuin wordt in oktober voor het eerst gepresenteerd in Ierland. De tournee staat gepland voor het voorjaar van 2016.
Engelstalige voorstelling

Onomatopée

in oktober, november en december 2015
op tournee in Frankrijk

Dit najaar toeren Damiaan De Schrijver (STAN), Gillis Biesheuvel (Dood Paard), Matthias de Koning (Maatschappij Discordia), Peter Van den Eede en Willem de Wolf (de KOE) met hun polycoproductie uitgebreid door Frankrijk. Een gedramatiseerde poëzieavond in vijf bedrijven. Een dadaïstisch geïnspireerde voorstelling doorspekt met situatiehumor, non-dialogen, poëzie en klanknabootsingen. Een pleidooi voor de onlogica.
Franstalige voorstelling

Trahisons

in oktober 2015 en februari 2016
in Thessaloniki (Griekenland) en Brussel


Trahisons vertelt het verhaal van een klassieke driehoeksverhouding, waarin een vrouw haar echtgenoot zeven jaar lang bedriegt met zijn beste vriend. Theaterauteur, scenarist en Nobelprijswinnaar Harold Pinter schreef dit stuk in 1978. Als met een scalpel legt hij de trots en de verlangens, de leugens en de zwakheden van zijn personages bloot.
Franstalige voorstelling

scènes de la vie conjugale

in oktober 2015 en april 2016
in Madrid en Ottawa (Canada)


Het verhaal van het uiteenvallen van een huwelijk, verteld in zes hoofdstukken, over een periode van twintig jaar, gebaseerd op Ingmar Bergmans script 'Scènes uit een huwelijk', een zesdelige serie die hij maakte voor de Zweedse televisie. Een portret van het huwelijksleven.
Franstalige voorstelling

Kunst

in januari 2016
op het Antwerpse Kleppers Festival

Serge, Mark en Ivan zijn al vijftien jaar vrienden. Serge wil al wel eens geld uitgeven aan moderne kunst. Mark niet. Ivan weet het niet zo goed. Serge koopt een wit schilderij voor 60 000 euro. Mark vindt dit belachelijk en laat dat merken. Ivan zit tussen beide partijen in, probeert de brokken te lijmen en maakt er ondertussen zelf een paar. Of de vriendschap zal overleven, is de vraag.
Nederlandstalige voorstelling

wat/nu

- première -

in februari, maart, april 2016
op tournee in Vlaanderen en Nederland


Sinds of/niet in 2006 is het tien jaar geleden dat de vier spelers van STAN samen nog eens een voorstelling maakten. STAN broedt nu op een nieuwe voorstelling. De tekst is nog niet gekozen, maar om seizoensbrochures en websites alvast van voer te voorzien geven wij u voorlopig deze werktitel mee.
Nederlandstalige voorstelling

My dinner with André

in april 2016
in Sartrouville en Marseille


STAN en de KOE hernemen de succesvoorstelling My Dinner with André (1998), naar het scenario van de gelijknamige Louis Malle film. Damiaan De Schrijver (STAN) en Peter Van den Eede (de KOE) schuiven aan tafel voor een viergangenmaaltijd, iedere avond bereid door een andere kok. Een hilarische conversatie over het leven en het toneel.
Franstalige voorstelling© 2001-2015 tg STAN / alle rechten voorbehouden |
- Aa - Aa - Aa - print | top