speellijst |
 
FR | EN
Aa - Aa - Aa - print
STAN voorjaar 2016

Kunst

op 22 en 23 januari in Theater Oostblok, Amsterdam
op 25 en 26 januari op het Antwerpse Kleppers Festival l Toneelhuis
op 13 februari in Theater Corrosia, Almere


Serge, Mark en Ivan zijn al vijftien jaar vrienden. Serge wil al wel eens geld uitgeven aan moderne kunst. Mark niet. Ivan weet het niet zo goed. Serge koopt een wit schilderij voor 60 000 euro. Mark vindt dit belachelijk en laat dat merken. Ivan zit tussen beide partijen in, probeert de brokken te lijmen en maakt er ondertussen zelf een paar. Of de vriendschap zal overleven, is de vraag.
Nederlandstalige voorstelling

Trahisons

van 2 t/m 4 februari in Les Tanneurs, Brussel

Trahisons vertelt het verhaal van een klassieke driehoeksverhouding, waarin een vrouw haar echtgenoot zeven jaar lang bedriegt met zijn beste vriend. Theaterauteur, scenarist en Nobelprijswinnaar Harold Pinter schreef dit stuk in 1978. Als met een scalpel legt hij de trots en de verlangens, de leugens en de zwakheden van zijn personages bloot.
Franstalige voorstelling

wat/nu

- première -

op 24 februari in Monty, Antwerpen
daarna op tournee in Vlaanderen en Nederland


Ondertussen is het alweer tien jaar geleden dat de vier STAN-spelers nog eens exclusief een voorstelling maakten met mekaar. Na JDX-a public enemy (1993), Private Lives (1997) en of/niet (2006) speelt STAN wat/nu. Een voorstelling die letterlijk de vraag ‘Wat nu?’ wil stellen
Nederlandstalige voorstelling

My dinner with André

van 13 t/m 15 april in Théâtre Sartrouville
van 26 t/m 29 april in Théâtre Le Merlan, Marseille


STAN en de KOE hernemen de succesvoorstelling My Dinner with André (1998), naar het scenario van de gelijknamige Louis Malle film. Damiaan De Schrijver (STAN) en Peter Van den Eede (de KOE) schuiven aan tafel voor een viergangenmaaltijd, iedere avond bereid door een andere kok. Een hilarische conversatie over het leven en het toneel.
Franstalige voorstelling

scènes de la vie conjugale

van 27 t/m 30 april in Ottawa (Canada)

Het verhaal van het uiteenvallen van een huwelijk, verteld in zes hoofdstukken, over een periode van twintig jaar, gebaseerd op Ingmar Bergmans script 'Scènes uit een huwelijk', een zesdelige serie die hij maakte voor de Zweedse televisie. Een portret van het huwelijksleven.
Franstalige voorstelling

The Cherry Orchard


van 2 t/m 4 juni op het Alcantara festival in
Lissabon
op 9 juni in Coimbra
op 11 juni in Guimarães


De Engelstalige versie van De Kersentuin werd in oktober voor het eerst gepresenteerd op het Dublin Theatre Festival in Ierland. In juni reist de voorstelling naar Portugal en Polen.
Engelstalige voorstelling


alleen

- première -

op 14 juni
in Monty Antwerpen, t/m 18 juni

Nadat Sara De Roo zich voor The Marx Sisters heeft verdiept in de opkomst van het feminisme in West-Europa, zoekt ze samen met schrijver Fikry El Azzouzi een antwoord op de vraag hoe het nu gesteld is met de positie van de vrouw.
Nederlandstalige voorstelling© 2001-2016 tg STAN / alle rechten voorbehouden |
- Aa - Aa - Aa - print | top