speellijst |
 
FR | EN
Aa - Aa - Aa - print
STAN speelt

scènes de la vie conjugale

van 3 tot en met 14 februari 2015
in Brussel en Bordeaux

speellijst

Johan en Marianne zijn dertien jaar getrouwd en leiden een gelukkig leven met hun twee dochters. Johan is professor toegepaste psychologie en Marianne advocate gespecialiseerd in echtscheidingen. Het ogenschijnlijk solide koppel begint uiteen te vallen wanneer Johan verliefd wordt op een jonge vrouw, Paula. Ingmar Bergmans 'Scènes uit een huwelijk'was oorspronkelijk een zesdelige serie die hij maakte voor de Zweedse televisie.
Franstalige voorstellingMademoiselle Else

van 26 tot en met 31 januari 2015
in Théâtre Garonne, Toulouse

speellijst

Else is een jongedame uit de gegoede Weense burgerij, die met haar tante op vakantie is in een kuuroord in San Martino di Castrozza in de Noord-Italiaanse Alpen. Ze slijt er haar dagen tot ze een telegram van haar moeder ontvangt waarin ze te lezen krijgt dat haar vader in geldnood zit. Aangezien de moeder op de hoogte is van de aanwezigheid van de heer Von Dorsday, een welgestelde kunsthandelaar, vraagt zij aan Else om deze heer te benaderen en hem te vragen haar vader uit de nood te helpen.
Franstalige voorstellingNora

van 28 tot en met 31 januari 2015
in Théâtre Garonne, Toulouse

speellijst

Nora toont hoe Nora Helmer ontwaakt uit haar comfortabel bestaan als echtgenote en huismoeder dat ze nooit eerder in vraag stelde. Het is een boeiend verhaal over morele neerbuigendheid en maatschappelijke schijnheiligheid, maar ook een subtiele kritiek op het consumentisme en de mogelijke valstrikken voor gegoede gezinnen in het Europa van nu.
Engelstalige voorstelling (met Franse boventitels)

après la répétition

op 6 en 7 februari 2015
in Theâtre Les Tanneurs in Brussel

speellijst

Henrik Vogler, een theaterregisseur op leeftijd, is verzonken in zijn herinneringen aan het theater en aan zijn ensceneringen van Strindbergs 'Droomspel'. Het is nu al de vijfde keer dat hij het stuk regisseert. Zijn mijmeringen worden verstoord door Anna Egerman, een bezielde jonge actrice, die binnenkomt omdat ze zogenaamd een armband vergeten is.
Franstalige voorstelling© 2001-2015 tg STAN / alle rechten voorbehouden |
- Aa - Aa - Aa - print | top