speellijst |
 
FR | EN
Aa - Aa - Aa - print
info


L'avantage du doute

FRANSTALIGE VOORSTELLING


tekst Bertolt Brecht e.a.
een voorstelling van en met Simon Bahkouche, Mélanie Bestel, Judith Davis, Claire Dumas, Minke Kruyver, Nadir Legrand, Tiago Rodrigues, Kajsa Sandström, Frank Vercruyssen en Cathy Verney

decor licht en kostuums tg STAN

productie tg STAN
coproductie Théâtre de la Bastille (Parijs) en Festival d'Automne (Parijs)

première 21 november 2005, Théâtre de la Bastille/Festival d'Automne, Parijs
­
Tijdens STANs bezetting van het Parijse Théâtre de la Bastille eind 2005, nodigde Frank Vercruyssen negen andere mensen uit om een nieuwe productie te maken. Hij leerde hen kennen tijdens een workshop in Toulouse (juli 2003) en tijdens het lesgeven op Studio Herman Teirlinck en bij PARTS.

Frank Vercruyssen:
"Bij een STAN-voorstelling is er in den beginne meestal een tekst. Deze keer niet. Er is een ex-Parts-studente die als kind op een klein Zweeds eiland woonde en die altijd kou heeft, en een Haarlemse laatstejaars-in-alle-betekenissen van de Studio Herman Teirlinck, en een vijfenvijftigjarige innemende ex-clown die getrouwd is met een Litouwse en die tijdens een workshop in Toulouse een scène speelde uit Les Dépits Amoureux met een magere actrice die ook aan kindjes lesgeeft, en een filosofe die altijd over haar eigen voeten valt, en een Parijzenaar met een vreemd kapsel die ook graag video's maakt, en een vrouwelijke energie-explosie uit Lyon, en een Parijse balletdanseres die daarna in Toulouse toneelschool heeft gedaan en als die vertelt lig je onder tafel, en dan natuurlijk die fantastische Portugees die we al eens eerder gezien hebben, en wij zijn er ook."

© 2001-2016 tg STAN / alle rechten voorbehouden |
- Aa - Aa - Aa - print | top