Dit jaar zijn er twee voorstellingen van STAN te zien op het festival de Antwerpse Kleppers.
Orphans speelt er op 27 en 28 oktober in de Bourlaschouwburg. Daarna is het de beurt aan Dans voor actrice (Jolente De Keersmaeker). Deze voorstelling speelt op 29, 30 en 31 oktober op locatie in Troubleyn.
Graag tot dan!

Choreograaf Jérôme Bel vroeg zich af wat er zou gebeuren als een actrice, een aantal voor hem iconische choreografieën uit de geschiedenis van de moderne dans zou interpreteren. Deze vraag vormde het vertrekpunt van Dans voor actrice. Een actrice graaft in haar verbeelding om een tekst, een personage gestalte te geven. Wat als ze nu vanuit haar gevoelswereld, haar fantasie , haar intuïtie een dans zou verbeelden. Het uitvoeren van dit dansmateriaal gebeurt op het snijvlak van dans en theater, van choreografie en taal, van lichaam en verbeelding.

Orphans (een theatertekst van Dennis Kelly uit 2009) vertelt een grootstedelijk verhaal over een gezin dat verstrikt raakt in morele dilemma’s: wat is goed en kwaad; kiezen voor het eigenbelang of voor burgerzin? Aan de hand van een klein verhaal over kleine mensen ontstaat een eigentijdse metafoor over grote thema’s zoals racisme, discriminatie en maatschappelijke ontwrichting.