Jolente en Anne Teresa De Keersmaeker creëren een locatievoorstelling in Gaasbeek. Een groep van 44 dansers, laatstejaarsstudenten van de opleiding PARTS, en 13 muzikanten, gaat de dialoog aan met de natuurlijke omgeving.

Een groep van 44 dansers gaat samen met Anne Teresa en Jolente De Keersmaeker in dialoog met het natuurlijk landschap, waar parameters als geluid en stilte, licht en donker, afstand en nabijheid relatief worden, en zowel nieuwe mogelijkheden als nieuwe grenzen verschijnen. In de zoektocht naar een ecologische esthetiek laten ze de vier muren van het theater achter zich voor een performance die een minimum aan theatrale ingrepen vereist en naadloos kan versmelten met de natuurlijke omgeving.

Het bos en de nachtelijke hemel vormen het ideale decor voor de ‘dromen’ waarnaar de titel Somnia verwijst. De eerste is Somnium, een novelle van de 17e-eeuwse astronoom Johannes Kepler, waarin science fiction en wetenschap versmelten om te bewijzen dat de planeten in elliptische banen rond de zon draaien. De tweede droom aan de basis van de voorstelling is A Midsummer Night’s Dream.

Met Shakespeare en Kepler exploreren de dansers het samengaan van tekst, dans en muziek in een spel met de zwaartekracht, gegidst door fantastische verhalen en in een tijdruimte ver voorbij de grens van het stedelijke theater.

Somnia is het afstudeerproject van de laatstejaarsstudenten van PARTS. 

 

Somnia wordt gecreëerd in het kader van het Kunstenfestivaldesarts en zal tussen 29 mei en 01 juni dagelijks om 20u plaatsvinden in het Kasteelpark van Gaasbeek. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van het agentschap Natuur & Bos en van het Kasteel van Gaasbeek.

Wegens het grote succes van de voorstellingen organiseert PARTS na afloop van het Kunstenfestivaldesarts van 05 tot en met 09 juni een extra reeks vertoningen van Somnia. Deze extra voorstellingen worden door het Kaaitheater gepresenteerd. De ticketverkoop voor deze extra reeks gaat exclusief via het Kaaitheater.

Somnia tijdens het Kunstenfestivaldesarts: 29 mei - 01 juni

meer info & tickets

Extra reeks Somnia ism. het Kaaitheater: 05 - 09 juni

meer info & tickets

SOMNIA

P.A.R.T.S. / Anne Teresa De Keersmaeker, Jolente De Keersmaeker

 

Met Rita Alves (PT), Maureen Bator (FR), Cassandre Cantillon (BE), Calvin Carrier (UK), Wai Lok Chan (HK), Aminata Diallo (FR), Synne Enoksen (NO), Papis Faye (SN), José Fernandez (ES), Carolina Ferreira (PT), Némo Flouret (FR), Rafael Dos Santos (BR), Jonas Gineika (LT), Tessa Hall (NZ), Hanako Hayakawa (JP), Hyeonseok Lee (KR), Thomas Higginson (UK), Mei-Ning Huang (TW), Cheyenne Illegems (BE), Keren Kraizer (IL), Georges Labbat (FR), Robson Ledesma (BR), Eimi Leggett (JP), Ivan Lucadamo (ES), Lydia McGlinchey (AU), Audrey Merilus (FR), Vasco Mirine (MZ), Fouad Nafili (MA), Azusa Namba (JP), Timothy Nouzak (AT), Stanley Ollivier (FR), Alban Ovanessian (FR), Jean-Baptiste Portier (FR), Margarida Ramalhete (PT), Luis Ramirez Munoz (CO), Myriam Rosser (ES), Julia Rubies (ES), Cintia Sebök (HU), Joshua Serafin (PH), Mariana Silva (BR), Judith Van Oeckel (BE), Mooni Van Tichel (BE), Gustavo Vieira (BR), Mamadou Wague (FR)

 

Gecreëerd met Anne Teresa De Keersmaeker, Jolente De Keersmaeker

 

Locatie Kasteelpark Gaasbeek

 

Productie P.A.R.T.S.

Coproductie Rosas, tg STAN, Kunstenfestivaldesarts, Agentschap Natuur & Bos, Kasteel van Gaasbeek Presentatie Kunstenfestivaldesarts, Kaaitheater, Agentschap Natuur & Bos, Kasteel van Gaasbeek

Met dank aan Ictus, De School van Gaasbeek, Drinks Limbourg, de gemeente Lennik