In 1989 speelde toneelspelersgezelschap STAN haar eerste voorstellingen: 'Achter de canapé / Yvonne op'  naar 'Yvonne, prinses van Bourgondië' van W. Gombrowicz en 'Jan, scènes uit het leven op het land'  naar 'Oom Wanja' van A.P. Tsjechov. 

Dertig jaar en evenveel toneelseizoenen later, nadert onze 125ste productie en blijven onze grondbeginselen overeind: een eigenzinnige visie op theater, een collectieve aanpak, de acteur als soevereine speler en maker en bovenal het geloof in de levende kracht van theater dat op het podium gecreëerd wordt. 

We vieren deze verjaardag het hele seizoen '19-'20 door te doen wat we altijd doen: Nederlandstalige en Franstalige voorstellingen in binnen- en buitenland, lesopdrachten, nieuwe creaties en hernemingen van geliefde en beproefde stukken. Kortom, een staalkaart van wie ze zijn en waarvoor we staan, van onze liefde voor taal, repertoire en literatuur. Maar bovenal blijven we de essentie van het theater met jullie delen, op het podium, avond na avond.  

Ontdek hier het volledige seizoen '19-'20.

STAN in kaart

Van Tunis tot Trondheim, van Tokio tot Toronto: gedurende dertig jaar reisde STAN een groot deel van de wereld af. 125 producties, goed voor meer dan 3500 voorstellingen in 33 landen, vormen een uniek artistiek traject. STAN brengt het parcours van de afgelopen drie decennia letterlijk in kaart: een map van alle plekken waar we onze voorstellingen speelden, een reis door een bijzondere toneelgeschiedenis.  

Kom op 6 december deze STAN-kaart ontdekken en feest met ons mee.
Save the date!