De theaters zijn gesloten, dus brengen we het theater bij u thuis. We delen captaties van voorstellingen en Frank Vercruyssen leest voor uit een eclectische mix van teksten en fragmenten. 

Duik mee in onze digitale archieven:

We starten met 'JDX - a public enemy' uit 1993, hernomen in 2014 door Stijn Van Opstal, Damiaan De Schrijver, Jolente De Keersmaeker, Frank Vercruyssen en Sara De Roo. 
Bekijk hier de captatie (gemaakt door Jan Bosteels).

'JDX - un ennemi du peuple', de Franstalige versie van de voorstelling, is hier te bekijken.

'of/niet', uit 2006, met de vier toenmalige kernleden van STAN, is hier te bekijken.

'Kunst' uit 2014, naar de tekst van Yasmina Reza, een coproductie met Dood Paard, is hier te bekijken. 

'Le Chemin solitaire' is een voorstelling uit 2009 met Natali Broods, Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver, Frank Vercruyssen en Nico Sturm naar de tekst 'Der Einsame Weg' (1904) van Arthur Schnitzler. Hier te bekijken. 

Meer voorstellingen volgen! 

Lockdown lectures met Frank Vercruyssen:

Lockdown Lecture 1: La Carta

Lezing van de voorstellingstekst van 'La Carta' (1999) naar de roman 'El Castillo de la Carta cifrada' van Javier Tomeo.

Lockdown Lecture 2: Slisse en Cesar

Lezing van Aflevering 8 van de BRT serie uit 1977 waarin Slisse Cesar leert autorijden en te weten komt dat Tinneke zwanger is...

Lockdown Lecture 3: Nusch (version française)

Lezing van de voorstellingstekst van 'nusch' uit 2006. Nusch, in samenwerking met Rosas, is gebaseerd op de gedichten 'Ononderbroken Poëzie' (1945) en 'Nusch' (1950) en op de gedichtenbundel 'De tijd loopt over' (1947) van de Franse dichter Paul Eluard, een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het surrealisme. De speeltekst werd samengesteld door Frank Vercruyssen en Judith Davis.

Lockdown lecture 4: Questionism: deel 1 - deel 2 - deel 3

Lezing van de Engelstalige versie van Vraagzucht, uit 2003. Vraagzucht vertrekt vanuit de drang om vragen te stellen en verhalen te vertellen. Rode draad zijn de vragenlijsten uit de dagboeken van Max Frisch: vragen over uiteenlopende thema's als liefde, huwelijk, vaderschap, vrouwen, humor, bezit, vaderland, enz... In Vraagzucht worden kortverhalen van zeer uiteenlopende schrijvers als Raymond Carver, Hanif Kureishi, Haruki Murakami, Jamal Naji en anderen verweven met deze vragenlijsten. De voorstelling werd gemaakt in het najaar van 2002, wanneer de oorlogsdreiging toeneemt in Irak. De makers van Vraagzucht - Jolente De Keersmaeker, Frank Vercruyssen en Thomas Walgrave - laten het wereldgebeuren aan bod komen met facts en figures over het Amerikaanse (defensie)beleid. 

 

Wordt vervolgd.